©Heikki Verdurme

Peter Goossens opent nieuw restaurant in Knokke!

  • 14 januari 2022

Peter Goossens wordt verantwoordelijk voor het restaurant in La Réserve. 

Hotel “La Réserve” moet opnieuw het ultieme visitekaartje worden van Knokke 

In augustus 2021 is aangekondigd dat La Réserve in handen komt van Bart Versluys en Marc Coucke. De ambitie is om van La Réserve, één van de meest bekende toonaangevende luxehotels in België, het ultieme visitekaartje van Knokke te maken.

Om dit te realiseren zal er de komende jaren meer dan 7 miljoen euro geïnvesteerd worden. De focus zal liggen op een totaal nieuwe lobby, een upgrade van de wellness & spa en het unieke terras met zicht op het prachtige Zegemeer. Last but not least wordt er fel geïnvesteerd in het restaurant. Dit zal dus onder de leiding komen te staan van Peter Goossens.

Peter Goossens heeft internationale naam en faam verworven met het Hof van Cleve en combineert al jaren vakmanschap met passie en vernieuwing. Hij maakt deel uit van de chefs die het succes en de uitstraling van de Belgische culinaire sector mee vorm hebben gegeven. Peter zal de volledige verantwoordelijkheid, coördinatie én de receptuur van het nieuwe restaurant van La Réserve voor zijn rekening nemen. Het wordt een top brasserie: bekende gerechten, uitgewerkt met veel respect voor lokale producten. A touch of classic, met vernieuwing waar nodig. Het verschil zal gemaakt worden op elk moment van de dag: zo zal er ook een top ontbijt aangeboden worden voor zowel hotelgasten als bezoekers.

Het vernieuwde restaurant zal openen in de zomer van 2023.

Marc Coucke (Alychlo nv)
“Al bij het ondertekenen van het contract van La Réserve, zat ik met Peter Goossens in mijn hoofd. We hebben boeiende en geëngageerde gesprekken achter de rug en ben meer dan vereerd dat hij de drijvende kracht zal worden achter het restaurant van La Réserve. Eén van de beste chefs ter wereld zal deze iconische locatie naar het hoogste niveau tillen: het voelt als een droom die waarheid wordt. Zoals vele van onze Alychlo initiatieven, wordt ook La Réserve gedreven door Belgisch ondernemerschap met veel passie en ambitie.”

Peter Goossens (Hof van Cleve BV) 
“Vanaf het eerste gesprek werd ik meegezogen door het enthousiasme rond dit project. Het is zo mooi dat ik er simpelweg deel van wil uitmaken. Ik ben heel blij dat ik met mijn ervaring en inspiratie deze unieke locatie mee kan helpen uitbouwen. La Réserve wordt een culinaire hotspot, zowel voor gasten van het hotel als voor de bezoekers van Knokke Heist. Ik wil een keuken creëren met gerechten die ik zelf graag dagdagelijks eet en kijk er naar uit om ze met veel plezier aan te bieden aan de gasten van La Réserve. Gezien we dicht bij zee zitten zal dit een belangrijke (doch niet de enige) bron van inspiratie zijn!”
Bart Versluys (Scorpiaux nv) 
“Mijn lijfspreuk is ‘ I am easily satisfied with the very best ‘ en ik probeer dat in alle projecten te verwezenlijken. Onze ambitie met La Réserve is duidelijk en wie beter dan Peter Goossens zal ons ook culinair naar de hemelse sferen brengen. Ik kijk er bovendien geweldig naar uit om samen het interieur en de look and feel te ontwikkelen.”
Eddy Walravens (Hotel La Réserve)
“Sinds de komst Marc Coucke en Bart Versluys wordt er snel geschakeld en ik ben zeer verheugd met deze nieuwe stap. De hotelgasten zullen – zowel voor ontbijt, lunch als diner- kunnen genieten van de keuken van Peter Goossens. Zo willen we onze bestaande gasten van La Réserve nog meer verwennen en ook nieuwe aantrekken. Daarenboven bieden we onze talentvolle werknemers een unieke gelegenheid om mee te groeien met ons Hotel. We zitten perfect op schema om tegen de zomer van 2023 de kwaliteit van een 5 sterren hotel aan te bieden!”