Chef Kim Verhasselt maakte van Escabèche voor liefhebbers van wildbereidingen een vaste aanmeerplaats die vorig jaar een geslaagd nieuw interieur meekreeg. Ook buiten dat seizoen toont hij grote verbondenheid met producten die maar tijdelijk beschikbaar zijn. In alle bereidingen loopt de aandacht voor jus en passende, genuanceerde saus als een rode draad door zijn repertoire. Uiteraard veel aandacht voor marien lekkers. Deense langoustines komen nauwkeurig gebakken met tabouleh, watermeloen, tomaat en chermoula kruiden op het bord. Al even secuur bewerkt is op vel gebakken zeebaars met daarbij kort verhitte inktvis, aubergine en puntpaprika. Een uitbundig met aardbeien, rabarber en sorbet van vlierbloesem verrijkte Brusselse wafel is een even verleidelijk als royaal nagerecht. Olivier Dereu stelde als ervaren sommelier een interessante wijnkaart samen die verder rijkt dan de klassieke referenties.

Openingsuren

Maandag 12:00-14:30, 19:00-22:00
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 12:00-14:30, 19:00-22:00
Vrijdag 12:00-14:30, 19:00-22:00
Zaterdag 12:00-14:30, 19:00-22:00
Zondag 12:00-14:30, 19:00-22:00

Locatie

  • Dumortierlaan 94
    8300 Knokke-Heist

In de buurt

Marie-Rose Bakery Café

Dumortierlaan 131
Vandaag gesloten
Neuhaus

Neuhaus

Dumortierlaan 139
10:00-18:00

Au Petit Pain d’Or

Kustlaan 64
Vandaag gesloten
Traiteur Firenze

Traiteur Firenze

Kustlaan 50
09:30-18:30

Cremerie François

Dumortierlaan 113
10:00-19:00
DeLy’s

DeLy’s

Dumortierlaan 76
12:00-14:00, 18:30-21:00