Ontdek kunstgalerij Woussen in Knokke-Heist

  • 4 augustus 2021

Van kleins af aan blonk Woussen uit in tekenen. Vader was een uitmuntend technisch tekenaar in de tijd van tekentafel, trekpen en inkt. Ook zijn opa was een begenadigd beeldhouwer. Het zit dus in de genen. Dochter Axelle woont in Hollywood en is één der beste fotograven van celebrities en zoon Olivier is dan weer gekend als kok en uitbater van het restaurant Dah Makan in Knokke.

Woussen volgde een opleiding schilderkunst aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Brugge. Daar werd hij extra gestimuleert door grootmeester en schilder Lionel Poupaert. De oude gildepatronen mogen dan wel niet meer bestaan, het bezitten van de gave en het beheersen van het ambacht was, naast inspiratie en gevoel, prioritair voor Woussen.

Daarbij studeerde Woussen interieurarchitectuur en design aan het Hoger Instituut Sint-Lucas in Brussel en vormde zich nog zeven jaar als beeldhouwer terug aan de Stedelijke Academie in Brugge. Dat resulteert nu in figuratief werk en monumentale sculpturen.

Zodoende combineert André Woussen zijn leven in de kunst met dat van interieurarchitectuur. Hij richt villa’s en appartementen in en ontwerp totale nieuwe woningen en landhuizen.

Woussen: “Mijn hersenen sturen me instant 3D beelden wanneer men mij om een ontwerp vraagt. Ik creëer nieuwe woonervaring, strip het huis of appartement, stel ruimtes open”

Woussen is een echte sfeermeester. Hij herdenkt woningen, creëert gezelligheid. Zijn vrouw Kaatje runt de galerij en verdeelt onder meer de merken Poltrona Frau, Molteni, Baccarat en designverlichting Brand van Egmond.

Woussen: “Mijn doel is mensen gelukkig maken, zowel met mijn beelden als met architectuur”.

De beelden van Woussen kenmerken zich door sierlijke vormgeving en mooie vloeiende lijnen. Zijn kunst wordt in heel Europa geapprecieerd van ons land, tot Luxemburg, Duitsland, Italië en Spanje toe.

Wie wil kennis maken met het huis kan terecht op de Zeedijk 701 in Knokke.

Een greep uit het aanbod:

1- Pinocchio

2- The threatened Swan

3- The Take-Off

4- The Landing

 

Home