Knokke-Heist – Je eet er niet, je geniet er van pure verwennerij

  • 9 juni 2021

In Knokke-Heist wachten maar liefst 200 restaurants of 20.000 zitplaatsen om de culinaire wensen in te willigen. Knokke-Heist noemt zicht terecht de ‘gastopool’ aan de kust. Zowel voor de fijnproever als voor de levensgenieter heeft Knokke-Heist alles in huis. Het aanbod is niet alleen heel uitgebreid maar ook heel verscheiden met leuke, trendy plekjes voor een fijne lunch of een snelle snack. Van eenvoudige eettentjes tot gezellige bistro’s of charmante, oldfashion ijssalons en theehuizen.

Knokke-Heist heeft de voorbije jaren in België en ver daarbuiten een erg sterke reputatie opgebouwd en is absolute koploper op vlak van topgastronomie. Je vindt er 26 gerenommeerde restaurants die terecht een topscore kregen in de gids ‘Gault & Millau’. Knokke-Heist ligt weliswaar in het meest noordoostelijk hoekje van ons land, maar voor liefhebbers van hoogstaande keuken is onze badstad meer dan een ommetje waard en staat deze fel ingekleurd op de wereldkaart!

Voor pure verwennerij laten we je proeven van enkele adresjes waar je ongetwijfeld langs moet gaan:

Tweesterrenrestaurant Bartholomeus, met chef Bart Desmidt aan het kookfornuis en een score van 18/20, wordt door Gault&Millau geprezen als één van de indrukwekkende tempels uit de Belgische gastronomie.

Cuines 33 en Sel Gris, met een topscore van 17 en 16,5/20 punten, brengt de fijnproever tot een smaakvol hoogtepunt.

IL Trionfo, met Chef Agostino Pugnitore, blijft een voortreffelijke vertegenwoordiger van de Italiaanse, verfijnde keuken en wordt beloond met een score van 15,5/20. Als culinaire trekpleister bij uitstek is het voor Knokke-Heist goed dat er ook enkele nieuwe gastronomische topadresjes in de lijst staan.

Boo Raan, met chef Dokkoon Kapueak, verkreeg in Gault & Millau de titel ‘Aziaat van het jaar’.

Deze plekjes zijn slechts een kleine greep uit het aanbod en in de brochure “Toprestaurants in Knokke-Heist & omgeving” vindt de fijnproever alvast een volledig overzicht van alle gastronomische topadressen.

Toprestaurant of brasserie, genieten à la carte of een verzorgde snelle hap: Knokke-Heist biedt in alle seizoenen een fijne tafel!

Toprestaurants in Knokke-Heist en omgeving” kan je online raadplegen op www.myknokke-heist.be of je kan de brochure aanvragen bij toerisme Knokke-Heist vzw.

Zeedijk-Knokke 660, 8300 Knokke-Heist, T 050 630 380 of toerisme@knokke-heist.be.