Bij Gault&Millau hechten we veel waarde aan de oorsprong van onze voeding, en dat is precies waar de korte keten boerderij om draait. Deze verkoopmethode zorgt voor een directe verbinding tussen producent en consument, waarbij de boer zelf de prijs, productiemethode en het aanbod kan bepalen. Dit transparante systeem maakt van de boer niet alleen een ambassadeur voor zijn eigen producten, maar voor de hele korte keten. Consumenten profiteren van verse, kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie.
Knokke-Heist ontplooit diverse initiatieven om de korte keten onder de aandacht te brengen. De gemeente neemt jaarlijks deel aan 'De Week van de Korte Keten' en ondersteunt het project 'Lekker van hier'. Met de fietsroutes, zoals 'Fietsen door de polders', worden inwoners en bezoekers aangemoedigd om te winkelen bij lokale hoevewinkels. Deze routekaarten zijn gratis verkrijgbaar in de infokantoren in Knokke en Heist.
Sinds kort promoot Knokke-Heist de korte keten-boerderijen die dit wensen, ook op de gemeentelijke website. Het gaat om ‘t Hof ter Kalvekete, De Tramroute, Het Polderveld, Hoeve-ijs Hazegras en IJssalon bij Sandy. Op de website ontdek je meer over de streekproducten die deze lokale boeren aanbieden, en waarin ze uitblinken op het gebied van kwaliteit, smaak en gezondheid.
Voor wie alleen bekend is met het mondaine karakter van Knokke-Heist, biedt dit een prachtige gelegenheid om de landelijke charme van de regio te ontdekken. Een bezoek aan deze boerderijen is absoluut een aanrader voor iedereen die de smaak en kwaliteit van lokale producten waardeert.
Voor meer info over de Knokke-Heistse voedselstrategie: https://www.knokke-heist.be/klimaat-milieu-natuur/voedselstrategie
Ontdek alle culinaire ontdekkingen in Knokke op onze Gault&Millau website.