Wie deze zaak binnenstapt, zet een stap terug in de tijd. Meer bepaald naar de periode van het Directoire, een politiek regime in Frankrijk tussen 1795 en 1799, waarin de Merveilleux in theesalons aan zijn populaire opmars begon. Frédéric Vaucamps, kortweg Fred, is de bakker die de lekkernij terug op het voorplan bracht. Eerst in Rijsel, daarna in Parijs, Knokke, op meerdere locaties in Frankrijk en vervolgens in Londen en zelfs New York. Zijn geheim ligt in de ter plaatse ambachtelijke gemaakte merveilleux: luchtige meringue omhuld door chocoladeslagroom en chocoladeschilfers en in tal van variaties op dit verleidelijk gebakje. Daarnaast eveneens ambachtelijke kramiek, croissants, chocoladebroodjes en melkbrood.
Maandag | Gesloten |
---|---|
Dinsdag | Gesloten |
Woensdag | 07:30-18:30 |
Donderdag | 07:30-18:30 |
Vrijdag | 07:30-18:30 |
Zaterdag | 07:30-18:30 |
Zondag | 07:30-18:30 |
Alle dagen geopend tijdens schoolvakanties.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
We gebruiken je persoonlijke gegevens zoals beschreven in onze privacyverklaring.